Czyli te kiepy z 5A
Widział ktoś z was to cudo nowoczesnej techniki? Mi n razie nie było dane, ale póki co walczę o załatwienie biletów. Jak ktoś widział , to niech podzieli się mniej więcej wrażeniami.
LIPA
ja będę oglądać
Już obejrzałem(21.01.10)
Polecam! 10/10!!
Co nieco o filmie:Długo oczekiwany film Jamesa Camerona zrealizowany z wielkim rozmachem porównywalnym do "Titanica". Szacowany budżet na poziomie 1,2 miliarda dolarów daje mu pierwsze miejsce pod tym względem w historii kina. "Avatar" został wykonany w dwóch technikach: tradycyjnej 2D i zupełnie nowej technice 3D.
Opis filmu:Film przedstawia historie Jake'a kalekiego weterana wojennego który zostaje wysłany pod postacią hybrydy (avatara) na obcą planetą zwaną Pandorum w celach rozpoznawczych.Akcja filmu dzieje się w połowie 3 milenium(około 2500 roku). Lecz szybko zakochuje się w Neytiri młodej istocie z rasy na'vi. Z biegiem czasu Jake'owi coraz bardziej podoba sie przebywanie na pandorum. Ale niestety przyjdzie moment kiedy będzie musiał wybrać jedną ze stron w wojnie która lada chwila wybuchnie.Na'vi nazywają ziemian ludzmi nieba. Kiedy rozpętała się wojna ludzie atakują prastare święte drzewo,na którym na'vi mieszkają.Na samym początku wypędzają na'vi z ich terytorium gazem pieprzowo-kwasowym,a następnie uwżywają rakiet do zniszczenia ziemi.Gdy śmigłowce rozwalają drzewo piechota ludzi też nie próżnuję. Karabinami i miotaczami płomiemi grabią na'vi jak wykałaczki,gdy tamci są prymitywną rasą i jako broń posiadają tylko łuki.Drzewo zostało znisczone,a na'vi ucekło do lasu.tam modlą się do bogini Eywy(według na'vi siostra chrześcijańskiego boga ludzi). Modły zostają przyjęte i Eywa zsyła im 50 metrowego Feniksa Turoka Monstomuna.Feniks nisczy statki ludzi i na'vi w ten sposób wygrywa z nimi.
Zdjęcia z filmu AVATAR:KLIK
P.S opis filmu napisałem ja więc nie kopiujcie go